Mėtų ir melisų distiliavimas

Rinkome su mama mėtas, melisas, aviečių ir juodųjų serbentų lapus. Distiliavimas - meditacija į augalus ir jų kvapus. Alembiko pagalba prisilietėme prie vėluojančios vasaros pirmųjų gėrybių. 



Arbatos fermentavimas Lietuvoje

Moterų seminaras Elektrėnuose apie augančius lietuviškus turtus ir kūrybą rankomis. Šį kartą domėjomės laukinėmis kriaušėmis, žemuogių ir aviečių lapais, dirvuolėmis, dobilais. Arbatos fermentacija gaminama rankomis užtrunka kelias valandas: pradedant nuo žolelių pažinimo, įsivardinimo, rinkimo, augalų suvytinimo, fermentavimo, baigiant arbatos ceremonija ir skirtingų skonių degustacija.



Vingiorykštės ir Jonažolės

Taip atrodo tikrojo fitolio, aliejinės ištraukos gaminimo ir darbo 2/4 dalis. Po žolelių surinkimo vyksta jų rūšiavimas ir maišymas su natūraliu saulėgrąžų aliejumi. 

Liepa. Tokia vasara. 

Su ryškiu, mėlynu dangumi ir žydinčiais augalais. Prisirpusios uogos, žiogai. Pasaka aukštumose. Pirmoji išvyka ir braidžiojimas tarp žolių vyko Molėtų plente. Kelios valandos praleistos ten taip stipriai ramino, kad popietėje norėjosi basomis kojomis prigulti ant žolėtos žemės. 2020 metai

0
 .